DESERTURI DELICIOASE DE VARA

Spuma de capsuni racoritoare in zilele caniculare

Ingrediente : 1 pahar cu varf de capsuni, 2 oua , un pahar cu varf de zahar pudra.

Mod de preparare : Se curata capsunile de codita, se spala , se lasa sa se zvante dupa care se paseaza intr-un castron. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se adauga capsunile si zaharul pudra amestecand usor. Toata compozitia se bate cu telul circa 20 minute pana se omogenizeaza , creste in volum si devine spumoasa. Se aseaza in boluri si se da la gheata o ora- doua . Inainte de a fi servita se orneaza cu capsuni frumoase.

Inghetata de caise economic, usor de preparat si racoritor

Ingrediente : 1/2 l nectar de caise , 400 g frisca , 200 g zahar

Mod de preparare : zaharul se dizolva in nectarul de caise dupa care se toarna intr-o forma si se pune la congelator amestecandu-se din cand in cand. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se mai lasa la congelator 1-2 ore, dupa care se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

Prajitura cu visine – usoara si delicioasa

Ingrediente : 1/2 kg visine, 150 g zahar, 5 oua, 1/2 lingurita bicarbonat, 100 g pesmet, unt pentru uns tava

Mod de preparare : Se spala si se scot samburii de la 1/2 kg visine, dupa care se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga de zeama. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu telul pana cresc ca o spuma. Separat de amesteca bicarbonatlul cu cele cinci albusuri batute spuma, pesmetul fin cernut si visinile. Cele doua compozitii se amesteca bine dupa care se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina . Se coace la foc mic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s